Strömmensberg

Välkommen till  Strömmensberg

 

Panoramautsikt, funkisnostalgi och storstadspuls.

Att bo i Strömmensberg innebär möjligheteten till goda utsikter. Stadsdelen, belägen i Göteborgs Östra centrum, ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. Via slingrande backar når man upp till Strömmensbergs bebyggelse. Höga hus, i milda gula toner sträcker sig mot himlen och bildar områdets karaktäristiska silhuett. Strömmensberg började bebebyggas på 1940-talet. De höga bostadshusen uppfördes i rådande miljö. Dessförinnan var berget ett vildvuxet grönområde där Bagaregårdens invånare odlade potatis och Bargarbarnen lekte indianer.

 

Det nya bostadsområdet Strömmensberg blev omåttligt populärt och är så än idag. Den fantastiska utsikten, den gröna omgivningen och närheten till Göteborgs centrum är några faktorer som gör Strömmensberg till det attraktiva område det är. Bostadshusen är välbevarande och omges av grönskande gårdar.

 

Strömmensberg är en del av Bagaregårdens primärområden. I kvartern finns frisör, caféer och trevliga närbutiker. I intilliggande områden som Olskroken, Lunden och Munkebäck finner man ytterligare butiker, träningsställen och vård-central, tandläkare och apotek.

Göteborgscity nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av kultur, shopping, restauranger och nöjesställen. Redbergsplatsen är knutpunkten för många spårvagns-och busslinjer.

 

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviter av olika slag för alla åldrar. En del av dessa har sina verksamheter i Kulturhuset Kåken som ligger vid Härlanda.

 

Gröna oaser finner man här och var mellan husen och vid begets fot. Nere i Bagaregården, i östra kyrkogårdens park, eller i Redbergsparken finner man ytterligare gröna rum.

Vill man ge sig ut i naturen ligger Göteborgs fina grönområde

Delsjöreservatet på nära håll. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

 

Strömmensberg inbjuder till ett behagligt boende i Göteborgs Östra Centrum.

Här finns alla förutsättningar för att trivas.

 

Sidan är under uppbyggnad. Lämna gärna era synpunkter till kontakt@gbghus21.se